Chia sẻ sách Đọc sách

KHI NÓI KHÔNG TÔI THẤY TỘI LỖI

Tuần này mình xin chia sẻ đến bạn một cuốn sách rất giá trị về tâm lý và giao tiếp mang tên “KHI NÓI KHÔNG TÔI THẤY TỘI LỖI” của Manuel J. Smith. Cuốn sách hướng dẫn cho chúng ta rất nhiều phương pháp để rèn luyện tính quyết đoán của bản thân. Làm thế nào để khi từ chối một ai đó chúng ta vẫn cảm thấy thoải mái, làm chủ được tâm trạng của mình kể cả khi người đối diện chỉ trích, phán xét và thậm chí muốn thao túng chúng ta. Chia sẻ đến bạn một số điều thú vị mà mình học được từ cuốn sách này

 1. Chúng ta là toà án tối cao của chính mình

Không ai có quyền được phán xét chúng ta trong bất cứ hoàn cảnh nào cả, chính chúng ta mới là người cuối cùng được phán xét chính mình trong mọi trường hợp. Trong cuộc sống thường ngày, chúng ta thường bị rất nhiều người chỉ trích, khuyên răn hoặc thậm chí thao túng “tại sao không làm thế này mà lại làm thế kia?”, “tại sao em lại làm việc đó trong khi đúng ra em cần làm việc này trước?” và trong những lần như vậy chúng ta lại nghi ngờ chính mình, chúng ta cảm thấy bản thân mình thật tội lỗi, thật vô dụng, thật ngốc nghếch…nhưng có lẽ chúng ta nên điều chỉnh lại việc này. Chúng ta được phép làm những thứ mà chúng ta muốn dựa trên nguyên tắc và giá trị của chúng ta, chứ không phải dựa trên những gì người khác muốn chúng ta làm. Nếu chúng ta không muốn, chúng ta cứ chia sẻ cảm xúc rằng chúng ta không muốn như vậy, hoặc đơn giản chúng ta không biết. Điều đó chẳng có vấn đề gì để khiến ta cảm thấy tội lỗi hoặc phạm sai lầm cả. Khi học được tính quyến đoán, chúng ta sẽ thôi nghi ngờ về chính mình. Tin tưởng vào những nhu cầu, mong muốn của bản thân và cho phép chính mình làm toà án tối cao để phán xét chính bản thân ta chứ không phải từ ai khác. Khi đó chúng ta sẽ cảm thấy mình thật mạnh mẽ, tự tin khi làm chủ được suy nghĩ, cảm xúc và quan điểm của bản thân. Mình biết bạn sẽ gặp khá nhiều mối quan hệ mà bạn rất khó để kiểm soát câu chuyện, nhất là những người có vị trí hoặc vai vế cao hơn chúng ta như bố mẹ, thầy cô, hoặc sếp của bạn. Đừng lo vì chúng ta sẽ có những phương pháp để giúp bạn có thể hoà hợp với họ nhưng vẫn luôn giữ được sự quyết đoán của chính mình.

 1. Kĩ thuật đĩa vấp

Kĩ thuật đĩa vấp này đơn giản chỉ là bạn giữ được sự kiên trì của bản thân, bạn liên tục bày tỏ mong muốn của mình, lặp đi lặp lại mà không tỏ ra giận dữ, khó chịu hay làm ầm ĩ lên. Chẳng hạn như bạn đi mua đồ mà quên mất một cân thịt ở siêu thị, bạn quay lại để lấy thì nhân viên thu ngân đã giao ca. Họ bảo bạn ngày mai quay lại lấy sau, lúc này bạn sẽ sử dụng kĩ thuật đĩa vấp này như thế nào để lấy lại món hàng đó. Chúng ta cùng thử nhé:

Bạn: chào chị, tôi có mua hàng ở siêu thị mình nhưng tôi đã để quên 1kg thịt ở đây, và tôi muốn mang nó về.

Nhân viên siêu thị: Chị đã tìm kĩ lại chưa ạ? bạn nhân viên thu ngân đã giao ca, và giờ em không thấy bất cứ cân thịt nào ở trên bàn ạ.

Bạn: tôi đã đi từ đây về tới nhà và không thấy bất cứ cân thịt nào nên tôi quay lại đây để lấy nó về nhà.

Nhân viên siêu thị: em rất xin lỗi vì giờ không thể giúp gì cho chị được, ngày mai chị có thể quay lại gặp bạn thu ngân hôm nay được không ạ?

Bạn: tôi biết bạn không thể giúp nhưng tôi muốn lấy được 1kg thịt của tôi về ngay bây giờ, tôi có thể gặp ai?

Nhân viên siêu thị: chắc chỉ có quản lý bên em mới có thể giúp được chị ạ, chị ra kia ngồi chờ, em báo quản lý ra gặp chị ạ.

Bạn: không, tôi không biết quản lý của em là ai, và tôi cũng không biết ra đâu chờ, tôi sẽ chờ ở đây để gặp được quản lý và lấy được 1kg của tôi.

Nhân viên siêu thị: chị chờ em xíu ạ, quản lý bên em đang ra rồi đó ạ.

Quản lý: em chào chị, em có nghe nói về trường hợp của mình, em đã cho kiểm tra cam, và gửi lại chị 1kg ngay bây giờ ạ.

Bạn: cảm ơn anh, tôi chỉ muốn lấy lại 1kg ngay hôm nay để không phải mất thời gian quay lại siêu thị ngày mai nữa.

Đây chính là một ví dụ về kĩ thuật đĩa vấp, bạn luôn nói ra mong muốn của mình là muốn nhận lại được 1kg thịt ngay bây giờ mà không tỏ ra khó chịu, cáu bẳn hay giận dữ, chỉ đơn giản là kiên trì thực hiện nó với một thái độ bình tĩnh mà thôi.

 1. Sử dụng thông tin miễn phí và tự bộc lộ

Khi chúng ta giao tiếp với mọi người sẽ có những thông tin miễn phí mà họ cung cấp cho chúng ta (những thông tin bên ngoài câu hỏi). Việc nối tiếp những thông tin miễn phí đó sẽ giúp chúng ta có nhiều thứ hơn để trao đổi với người kia, giúp xoá tan đi sự ngại ngùng ban đầu. Đồng thời cũng giúp bạn thúc đẩy bản thân một cách quyết đoán, và giúp người đối diện cảm thấy dễ dàng hơn khi nói về bản thân dễ dàng hơn, bằng cách bạn thể hiện sự quan tâm của bạn đến những điều mà người đó cho là quan trọng. Việc tự bộc lộ những quan điểm, suy nghĩ của bạn trước những thông tin miễn phí cũng cực kì quan trọng. Bởi nó sẽ giúp cuộc nói chuyện diễn ra tự nhiên hơn, nếu không bạn sẽ giống như một người đang đi hỏi cung người còn lại vậy. Chúng ta cùng thử một ví dụ để bạn dễ hiểu hơn nhé:

Bạn: Chị Hà, chị khoẻ chứ?

Chị Hà: ừ, chị khoẻ, em thì sao?

Bạn: em vẫn khoẻ chị ạ, bé nhà chị sao rồi?

Chị Hà: bé cũng đỡ đau hơn rồi em ạ, chị cũng đang dành thời gian trò chuyện với bé (thông tin miễn phí)

Bạn: vâng ạ, em nghĩ đây là khoảng thời gian chị có thể tận dụng để chăm sóc và trò chuyện với con để con hiểu hơn về việc bảo vệ cơ thể mình chị ạ.

Chị Hà: ừ, chị cũng nghĩ vậy, may mà bé cũng nhanh hồi phục em ạ, thế bé nhà em thì sao, vẫn khoẻ chứ? 

Bạn: vâng ạ, bé nhà em vẫn khoẻ, em mới chuyển trường cho bé nhưng bé thích nghi rất nhanh, nên em cũng an tâm chị ạ (thông tin miễn phí, tự bộc lộ)

Chị Hà: vậy thì an tâm rồi em ạ, con cái gần mình là mình an tâm nhất đó em…
Câu chuyện phía trên còn phát triển rất dài, bởi hai người thường xuyên có những thông tin miễn phí và biết cách tự bộc lộ nên sẽ giúp cuộc trò chuyện trở nên tự nhiên, gắn kết. Bạn có thể áp dụng kĩ thuật này vào cuộc sống thường này nếu muốn phát triển bất cứ mỗi quan hệ nào trong cuộc sống.

 1. Kĩ thuật tung hoả mù

Trong cuộc sống có rất nhiều tình huống chúng ta bị người khác chỉ trích, và trong những tình huống như vậy thường chúng ta sẽ phản ứng lại bằng việc chỉ trích đối phương, hoặc biện hộ cho những sai lầm của chúng ta. Nhưng thực tế những cách đó chỉ làm cho mối quan hệ thêm xấu đi mà thôi, và chính chúng ta cũng không thấy thoả mãn được chính mình trong mối quan hệ đó. Vậy câu hỏi đặt ra là chúng ta phải làm thế nào? Câu trả lời rất đơn giản là chúng ta không chối bỏ bất cứ lời chỉ trích nào, không phòng vệ cũng không phản công bằng lời chỉ trích của riêng họ. Chúng ta sẽ cùng nhìn rõ hơn qua ví dụ sau đây:

Người chỉ trích: sao chị thấy đợt này mày ăn xấu thế em?

Bạn: đúng thế, có lẽ em ăn mặc xấu hơn ngày trước thì phải.

Người chỉ trích: nhìn cái váy này của em chẳng hợp với cái áo em đang mặc.

Bạn: đúng thế, cái váy này màu hơi lệch so với chiếc áo của em.

Người chỉ trích: em nên chú ý đến diện mạo của mình hơn nếu em muốn thành công

Bạn; vâng, có lẽ chị nói đúng, em cần chú ý hơn nữa đến diện mạo của mình.

Người chỉ trích: mái tóc của em nhìn rất quê mùa và không hợp với gương mặt của em

Bạn: có vẻ chị nói đúng, đã lâu rồi em không làm gì với mái tóc của mình.

Người chỉ trích: vậy thì em nên xem xét lại những gì chị vừa mới nói với em đi.

Bạn: cảm ơn chị, em sẽ xem xét lại những gì chị vừa góp ý với em.

Trong đoạn hội thoại vừa rồi, kĩ thuật tung hoả mù đã được áp dụng liên tục, cách này giúp bạn trở thành một người giỏi lắng nghe, lắng nghe những gì người kia nói với bạn chứ không phải từ tâm trí của người đó. Tập trung vào những gì chúng ta nghe được và nhắc lại mà thôi.

 1. Kĩ thuật câu hỏi phủ định

Kĩ thuật này dành cho những người bạn thực sự quan tâm, giúp họ trở nên quyết đoán hơn và ít thao túng bạn hơn. Nếu kĩ thuật tung hoả mù bạn nhanh chóng thiết lập được một khoảng cách về mặt tâm lý, một ranh giới phân tách bạn và người bị bạn tung hoả mù. Thì ở kĩ thuật này bạn khuyến khích người thân yêu của bạn bộc lộ những điều mong muốn phía sau lời chỉ trích mà họ vừa dành cho bạn. Kĩ thuật này bạn có thể áp dụng trong hôn nhân rất tốt, chúng ta cùng nhìn rõ hơn qua ví dụ sau đây nha:

Chồng bạn: sao đợt này anh thấy em không quan tâm gì đến bố con anh vậy?

Bạn: em không quan tâm đến bố con anh ấy à, anh có thể nói rõ hơn được không? Em làm gì để khiến anh cảm thấy như vậy? (Câu hỏi phủ định)

Chồng bạn: anh thấy em đi ngủ muộn và dậy sớm để học một ngôn ngữ mới, anh không thấy thoải mái về điều đó.

Bạn: ý anh là việc học của em làm anh không thấy thoải mái ấy à? Hay là vì một lý do nào khác nữa?

Chồng bạn: anh muốn được nói chuyện với em nhiều hơn, sáng em dậy sớm anh rất khó ngủ lại nếu em dậy.

Bạn: ý anh là em nên dành nhiều thời gian hơn cho anh đúng không? nhất là buổi sáng sớm, anh muốn được ngủ ngon giấc cho đến sáng, phải không anh?

Chồng bạn: ừ, ý anh là vậy đó, anh thấy em dậy học là anh cũng thức luôn, đi làm anh rất mệt.

Bạn: vậy anh có phương án gì để giúp em không? Em cũng chưa biết sắp xếp thế nào cho hiệu quả (tự bộc lộ và câu hỏi phủ định)

Chồng bạn: anh nghĩ cả nhà mình sẽ đi ngủ sớm, vợ chồng mình sẽ cùng dậy sớm để tình cảm với nhau, rồi anh đọc sách, em học ngoại ngữ, như vậy em thấy sao?

Bạn: em đồng ý, em cảm ơn anh vì luôn quan tâm đến em, và chia sẻ những điều anh cảm nhận về chúng ta đúng lúc.

Đây là một cuốn sách rất hay, rất giá trị nhưng hơi khó đọc, đặc biệt với những bạn mới bắt đầu quay lại đọc sách. Thế nhưng đây là cuốn sách sẽ giúp bạn rất nhiều về mặt tâm lý, ứng xử và giao tiếp với người khác. Chắc chắn bạn sẽ có được rất nhiều hành trang tuyệt vời từ cuốn sách này. Những ví dụ mà mình đưa ra đều là ví dụ của mình, mình muốn chia sẻ nó đến bạn bằng ngôn ngữ của chính mình nên khi đọc sách không thấy những ví dụ mình đưa ra thì đừng ngạc nhiên nhé.

Lê Nghĩa

Chào các bạn! Mình là Lê Nghĩa - mình tin rằng bất cứ ai cũng đều có thể trở thành phiên bản tốt nhất của chính mình, chỉ cần họ không ngừng học hỏi, nâng cao kiến thức và kĩ năng thì không gì là không thể. Điều duy nhất bạn cần làm đó là tin vào chính mình, chiến thắng sự lười biếng bên trong để tốt hơn chính mình của ngày hôm qua. Mình chắc chắn bạn sẽ đạt được những kết quả tuyệt vời trong tương lai không xa!

You may also like...

405 Comments

 1. Thanks a lot for the helpful post. It is also my opinion that mesothelioma cancer has an really long latency interval, which means that symptoms of the disease won’t emerge until eventually 30 to 50 years after the original exposure to asbestos fiber. Pleural mesothelioma, which is the most common type and affects the area round the lungs, could cause shortness of breath, chest muscles pains, plus a persistent coughing, which may bring on coughing up blood vessels.

 2. I do not even know the way I stopped up right here, but I thought this
  publish used to be good. I do not know who you might be but
  certainly you’re going to a well-known blogger in case you are not already.
  Cheers!

 3. Greetings! Very useful advice in this particular post! It’s the little changes that make the most
  significant changes. Many thanks for sharing!

 4. Thanks for sharing all these wonderful posts. In addition, the ideal travel in addition to medical insurance approach can often eradicate those worries that come with traveling abroad. The medical crisis can before long become costly and that’s likely to quickly place a financial burden on the family’s finances. Setting up in place the perfect travel insurance program prior to leaving is definitely worth the time and effort. Thanks

 5. Simply wish to say your article is as surprising. The clearness in your post
  is simply nice and i could assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the gratifying work.

 6. WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?

 7. I want to share a message that has been spreading all over the internet that concerns the times we are living in. Whether you believe in God or not, this is a must read message!

  We can see throughout time how we have been slowly conditioned to come to this point where we are on the verge of a cashless society. Would it surprise you to know that the Bible foretold of this event? Don’t believe me? This may be the most imporant message you will read in these times…please do not ignore this!

  This messsage reveals what the Mark of the Beast is, and the meaning behind counting a number people have been pondering for centuries, 666. This message also shares why Barack Obama is the Antichrist. This is truly a message from God!

  In the Revelation of Jesus Christ given to the apostle John, we read:

  “He (the false prophet who deceives many by his miracles) causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.

  Here is wisdom. Let him who has understanding calculate the number of the beast, for it is the number of a man: His number is 666” (Revelation 13:16-18 NKJV).

  Referring to the last generation, this could only be speaking of a cashless society. Why? Revelation 13:17 tells us that we cannot buy or sell unless we receive the mark of the beast. If physical money was still in use, we could buy or sell with one another without receiving the mark. This would contradict scripture that says we must have the mark to buy or sell. So, it deduces itself to this conclusion.

  These verses could not be referring to something spiritual as scripture references two physical locations (our right-hand or forehead) stating the mark will be on one “OR” the other. It once again deduces itself to this conclusion.

  Also, how could you determine who truly has a spiritual mark so that they may buy or sell? And, as you will read further in this article, to have the mark of the beast is the same to have the name of the beast, or the number of its name. You will begin to see even more clearly why this mark cannot be something purely spiritual.

  Here is where it really starts to come together. It is shocking how accurate the Bible is concerning the RFID microchip. These are notes from a man named Carl Sanders who worked with a team of engineers to help develop this microchip in the late 1960’s.

  “Carl Sanders sat in seventeen New World Order meetings with heads-of-state officials such as Henry Kissinger and Bob Gates of the C.I.A. to discuss plans on how to bring about a one-world system. The government commissioned Carl Sanders to design a microchip for identifying and controlling the peoples of the world—a microchip that could be inserted under the skin with a hypodermic needle (a quick, convenient method that would be gradually accepted by society).

  Carl Sanders, with a team of engineers behind him, with U.S. grant monies supplied by tax dollars, took on this project and designed a microchip that is powered by a lithium battery, rechargeable through the temperature changes in our skin. Without the knowledge of the Bible (Brother Sanders was not a Christian at the time), these engineers spent one-and-a-half-million dollars doing research on the best and most convenient place to have the microchip inserted.

  Guess what? These researchers found that the forehead and the back of the hand (the two places Revelation says the mark will go) are not just the most convenient places, but are also the only viable places for rapid, consistent temperature changes in the skin to recharge the lithium battery. The microchip is approximately seven millimeters in length, .75 millimeters in diameter, about the size of a grain of rice. It is capable of storing pages upon pages of information about you. All your general history, work history, crime record, health history, and financial data can be stored on this chip.

  Brother Sanders believes that this microchip, which he regretfully helped design, is the “mark” spoken about in Revelation 13:16-18. The original Greek word for “mark” is “charagma,” which means a “scratch or etching.” It is also interesting to note that the number 666 is actually a word in the original Greek. The word is “chi xi stigma,” with the last part, “stigma,” also meaning “to stick or prick.” Carl believes this refers to a hypodermic needle (see photo).

  Mr. Sanders asked a Boston Medical Center doctor what would happen if the lithium contained within the RFID microchip leaked into the body. The doctor responded that if the microchip broke inside a human body, the lithium would cause a severe and painful wound filled with pus. This is what the book of Revelation says:

  “And the first (angel) went, and poured out his vial on the earth; and there fell a noisome and grievous sore on the men which had the mark of the beast, and on them which worshipped his image” (Revelation 16:2).

  THE HIDDEN MEANING BEHIND THE NUMBER 666 REVEALED!

  What I first want to mention, before I share what the Holy Spirit has revealed to me concerning the number of the beast, is that God confirms in threes. We can see this throughout scripture:

  “For there are three that bear witness in heaven: the Father, the Word, and the Holy Spirit; and these three are one” (1 John 5:7 NKJV).

  “and that He was buried, and that He rose again the third day according to the Scriptures” (1 Corinthians 15:4 NKJV).

  “…Holy, holy, holy, Lord God Almighty, Who was and is and is to come!” (Revelation 4:8 NKJV).

  There are many more examples, but I thought I would just share three of them to make the point.

  Examining Revelation 13:16,17,18, the first group of three I would like to point out is that the mark of the beast is described in three separate verses, 16, 17 and 18.

  The next three I see is in verse 16, “He causes all…” is followed by three contrasting categories of people,

  1 – “both small and great,
  2 – rich and poor,
  3 – free and slave…”.

  Then unto verse 17, it opens with, “and that no one may buy or sell except one who has…”, followed by three explanations of what one must have to buy or sell,

  1 – “…the mark
  2 – or the name of the beast,
  3 – or the number of his name”.

  Now unto verse 18, we read “Let him who has understanding calculate…”, which is followed by,

  1 – “the number of the beast,
  2 – for it is the number of a man:
  3 – His number is 666”.

  The last three I see is the number “6” being used three times in a row. The reason I’m making this point about God confirming in three is because it is the key to unlocking how to calculate the number 666.

  Throughout the centuries there have been people trying to calculate numbers based on titles and names that come up to the number 666 to identify one person, the Antichrist; but from Revelation 13:18, I do not see where God is telling us to count up to 666, but rather to count the number of the beast. This number is identified as 666. So the verse is telling us to count the number 666.

  What does it mean to count? It means to add up. So how could we add up 666? Remember my previous point about God confirming in threes is key to unlocking the number 666. So logically, what would be the best way to count the number 666? To count it equally by using the rule of three based off the number.

  We cannot count it equally as 600+60+6, this would also bring us back to the start.

  We cannot count it as 600+600+600, or 60+60+60 because there are no zeroes in between or at the end of 666.

  The only logical option is 6+6+6=18.

  What is interesting is that the verse that reveals for us to count the number itself is verse 18 (there a total of 18 verses in Revelation Chapter 13).

  Another interesting point is the only two other combinations (making a total of three possible combinations) for placing a “+” symbol in between 666 are:

  66+6=72 and 6+66=72.

  Add both 72’s together and you get 144.

  Why the number 144 is worth our attention is because the verse following Revelation 13:18 is the first time in the Bible where the 144,000 are being described in detail:

  “Then I looked, and behold, a Lamb standing on Mount Zion, and with Him one hundred and forty-four thousand, having His Father’s name written on their foreheads…” (Revelation 14:1).

  Now if you add up all three numbers from counting 666 by moving the “+” symbol around, it would be 72+72+18=162. What is compelling about the number 162, is, if you divide 144,000 by 162, you get 888. The name of Jesus in Greek gematria adds up to 888. The New Testament was originally written in the Greek language. Revelation 14:1 not only mentions the 144,000, but also the Lamb who is Jesus.

  Now what is interesting about the number for Jesus, 888, is that if you apply the same formula that was used to count 666, you get 8+8+8=24. Why the number 24? Revelation chapter 4 tells us there are 24 elders seated around the throne of God. This is the same throne where Jesus sits.

  Now if you take:

  8+8+8=24

  8+88=96

  88+8=96

  you get 24+96+96=216.

  Take 144,000 divided by 216 and you get 666.

  Remember that this was the same exact formula we used to count the number 666 that ultimately brought forth the number 888.

  Here is a quick recap to demonstrate how this formula confirms itself as being the true way to count 666:

  1: 6+6+6=18 > 66+6=72 > 6+66=72 > 18+72+72=162

  2: 144,000 divided by 162=888

  3: 8+8+8=24 > 88+8=96 > 8+88=96 > 24+96+96=216

  4: 144,000 divided by 216=666

  1: 6+6+6=18 > 66+6=72…

  As you can see, it is perpetual. And remember that we consistently used a formula that worked in threes being the number that God uses for confirmation.

  Here is another mathematical confirmation: 144,000 divided by 6, divided by 6, divided by 6 (6,6,6) equals 666.

  So what could this mean? Well we know in this world we are identified by numbers in various forms. From our birth certificate to social security, as well as our drivers license; being identified based on a system of ruler ship. So it is possible that this RFID microchip will contain a new identification that has a total of 18 characters (6+6+6).

  “here the wisdom is, the one having the mind let him calculate the number of the wild beast, number for “of human” it is, and the number of it 666″ (Revelation 13:1, Greek Translation).

  The Greek word “anthrōpos” being used in verse 18 where it says “of human” is the Greek strongs concordance G444. The first two definitions of the word are “a human being, whether male or female”, and, “generically, to include all human individuals”. Could the number of the beast apply to all mankind?

  In the Greek (the New Testament was originally written in the Greek language), and other translations, you will notice the beast is described as an “it”, instead of “him”. The reason I’m making this point is because when a translation says “His number is 666”, this would imply a singular person, the Antichrist. But by saying “the number of it 666”, implies that it is of the beast system as a whole.

  We can know the number of the beast cannot be to identify products (like a new barcode) to buy or sell because scripture says we cannot buy or sell without the number of the beast. What am I getting at? There will be instances where you could buy something someone made themselves and it wouldn’t have a store branded identification on it. But for this number to be in our chips, that is where it must be to conclude ultimately that we cannot buy or sell without having the number of the beast. As previously mentioned in Revelation 13:18, the number of the beast (6+6+6=18) is a “human number”, definition “generically, to include all human individuals”.

  Truly a great division is taking place between good and evil—both spiritually and physically (riots, unrest, politics). If you take the current year 2020 and divide it by the number 666 (known for its satanic implications) you will get the number 30330. This number 30330 happens to be the number used to vote for Joe Biden and Kamala Harris. Freaky? And one thing is certain, 2020 is truly being divided by Satan. He is the master deceiver and spreader of chaos. Jesus calls him the father of lies.

  So I looked up this number 30330 concerning Joe Biden, and I found this information:

  If you send a text to that number (at that time), you would get a response asking to support Joe’s campaign to take down Donald Trump, with one part in caps saying “CHIP IN >>” pointing to a link to go and donate.

  “CHIP IN”? Obama has used this phrase in the past on his twitter and people believe it is a subliminal message to receive the mark of the beast, that is to say the implantable RFID microCHIP that will go IN our body.

  Go to: https://2ruth.org to see all the proof!

  Is your name written in the Lamb’s book of life? Jesus says that we must be born again to enter the kingdom of God in the Gospel of John chapter 3.

  “Then a third angel followed them, saying with a loud voice, “If anyone worships the beast and his image, and receives his mark on his forehead or on his hand, he himself shall also drink of the wine of the wrath of God, which is poured out full strength into the cup of His indignation. He shall be tormented with fire and brimstone in the presence of the holy angels and in the presence of the Lamb. And the smoke of their torment ascends forever and ever; and they have no rest day or night, who worship the beast and his image, and whoever receives the mark of his name” (Revelation 14:9-11).

  BARACK OBAMA IS THE ANTICHRIST:

  In the Islamic religion they have man called the Mahdi who is known as their messiah of whom they are waiting to take the stage. There are many testimonies from people online who believe this man will be Barack Obama who is to be the biblical Antichrist based off dreams they have received. I myself have had strange dreams about him like no other person. So much so that I decided to share this information.

  He came on stage claiming to be a Christian with no affiliation to the Muslim faith…

  “In our lives, Michelle and I have been strengthened by our Christian faith. But there have been times where my faith has been questioned — by people who don’t know me — or they’ve said that I adhere to a different religion, as if that were somehow a bad thing,” – Barack Obama

  …but was later revealed by his own family members that he indeed is a devout Muslim.

  So what’s in the name? The meaning of someones name can say a lot about a person. God throughout history has given names to people that have a specific meaning tied to their lives. How about the name Barack Obama? Let us take a look at what may be hiding beneath the surface…

  “And He (Jesus) said to them (His disciples), ‘I saw Satan fall like lightning from heaven'” (Luke 10:18).

  In the Hebrew language we can uncover the meaning behind the name Barack Obama.

  Barack, also transliterated as Baraq, in Hebrew is: lightning

  baraq – Biblical definition:

  From Strongs H1299; lightning; by analogy a gleam; concretely a flashing sword: – bright, glitter (-ing, sword), lightning. (Strongs Hebrew word H1300 baraq baw-rawk’)

  Barak ‘O’bamah, The use of bamah is used to refer to the “heights” of Heaven.

  bamah – Biblical definition:

  From an unused root (meaning to be high); an elevation: – height, high place, wave. (Strongs Hebrew word H1116 bamah baw-maw’)

  The day following the election of Barack Obama (11/04/08), the winning pick 3 lotto numbers in Illinois (Obama’s home state) for 11/5/08 were 666.

  Obama was a U.S. senator for Illinois, and his zip code was 60606.

  The names of both of Obama’s daughters are Malia and Natasha. If we were to write those names backwards we would get “ailam ahsatan”. Now if we remove the letters that spell “Alah” (Allah being the God of Islam), we get “I am Satan”. Coincidence? I don’t think so.

  These are just a few of many evidences why Barack Obama is the Antichrist. You can see many more in my article on the website above, as well as read about the dreams I’ve had concerning this man. I’m more than convinced that God has shown me that he is without a doubt the Antichrist, and we will see him rise to power in the not so dinstant future.

  Jesus stands alone among the other religions who say to rightly weigh the scales of good and evil, and to make sure you have done more good than bad in this life. Is this how we conduct ourselves justly in a court of law? Bearing the image of God, is this how we project this image into our reality?

  Our good works cannot save us. If we step before a judge, being guilty of a crime, the judge will not judge us by the good that we have done, but rather the crimes we have committed. If we as fallen humanity, created in God’s image, pose this type of justice, how much more a perfect, righteous, and Holy God?

  God has brought down His moral law’s through the 10 commandments given to Moses at Mt. Sinai. These laws were not given so we may be justified, rather that we may see the need for a savior. They are the mirror of God’s character of what He has put in each and every one of us, with our conscious bearing witness that we know that it is wrong to steal, lie, dishonor our parents, and so forth.

  We can try and follow the moral laws of the 10 commandments, but we will never catch up to them to be justified before a Holy God. That same word of the law given to Moses became flesh over 2000 years ago in the body of Jesus Christ. He came to be our justification by fulfilling the law, living a sinless perfect life that only God could fulfill; even bringing the law to it’s truest light by stating, “You have heard that it was said to those of old, ‘You shall not commit adultery.’ But I say to you that whoever looks at a woman to lust for her has already committed adultery with her in his heart” (Matthew 5:27-28).

  The gap between us and the law can never be reconciled by our own merit, but the arm of Jesus is stretched out by the grace and mercy of God. And if we are to grab on, through faith in Him, He will pull us up being the one to justify us. As in the court of law, if someone steps in and pays our fine, even though we are guilty, the judge can do what is legal and just and let us go free. That is what Jesus did almost 2000 years ago on the cross. It was a legal transaction being fulfilled in the spiritual realm by the shedding of His blood.

  Because God is Holy and just, the wrath that we deserve could not go unnoticed. Through the perfect righteousness and justice of God’s character, it must be dealt with, it must be quenched, it must be satisfied.

  For God takes no pleasure in the death of the wicked (Ezekiel 18:23). This is why in Isaiah chapter 53, where it speaks of the coming Messiah and His soul being a sacrifice for our sins, why it says it pleased God to crush His only begotten Son.

  This is because the wrath that we deserve was justified by being poured out upon His Son. If that wrath was poured out on us, we would all die and go to hell. God created a way of escape by pouring it out on His Son whose soul could not be left in Hades, but was raised to life on the third day and seated at the right hand of God in power.

  So now when we put on the Lord Jesus Christ (Romans 13:14), God no longer sees the person who deserves His wrath, but rather the glorious image of His perfect Son dwelling in us, justifying us as if we received the wrath we deserve, making a way of escape from the curse of death.

  Now what we must do is repent and put our trust and faith in the savior, confessing and forsaking our sins. This is not just a head knowledge of believing in Jesus, but rather receiving His words, taking them to heart, so that we may truly be transformed into the image of God. Where we no longer live to practice sin, but rather turn from our sins and practice righteousness through faith in Him.

  Jesus answered, “Most assuredly, I say to you, unless one is born of water and the Spirit, he cannot enter the kingdom of God. That which is born of the flesh is flesh, and that which is born of the Spirit is spirit. Do not marvel that I said to you, ‘You must be born again'” (John 3:5-7).

  Come before the Lord with a contrite spirit, humble yourself, ask Him for His forgiveness, to receive the free gift of His salvation, to receive His Holy Spirit, so that you may be transformed into a new creature, into a child of the living God.

  There is a reason why the words of Jesus have been translated in to over 2000 languages, and nothing comes remotely close (the Quran just over 100), because there is a God in heaven who desires to have a relationship with you, to know Him through His word, as that is how we personally get to know anybody. There is a reason why it is the year 2021, because Jesus came to earth just over 2000 years ago fulfilling major prophecy causing a divide in our timeline.

  Jesus loves you! Seek Him while He may be found! We must repent and turn from practicing sin…for if we are not following Jesus, we are following the devil. There is no neatural ground. We are either living in the lie, or the truth. God bless you!

 8. Together with every little thing which appears to be building within this subject matter, your viewpoints are generally fairly refreshing. Even so, I beg your pardon, because I do not give credence to your entire theory, all be it exciting none the less. It would seem to everyone that your comments are not totally rationalized and in reality you are generally yourself not thoroughly confident of the assertion. In any event I did appreciate reading through it.

 9. You made some decent factors there. I appeared on the internet for the difficulty and found most individuals will associate with with your website.

 10. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article
  like yours. It’s pretty worth enough for
  me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the
  net will be much more useful than ever before.

 11. You ought to be a part of a contest for one of the greatest sites online.
  I most certainly will recommend this website!

 12. I have realized that online diploma is getting well-known because accomplishing your degree online has developed into a popular selection for many people. A huge number of people have not had a possible opportunity to attend a normal college or university however seek the increased earning potential and a better job that a Bachelor’s Degree provides. Still some others might have a qualification in one training but would want to pursue something they now possess an interest in.

 13. I am really glad to read this blog posts which consists
  of plenty of helpful information, thanks for providing such statistics.

 14. My brother recommended I might like this website.
  He was entirely right. This post actually made my day.
  You cann’t imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 15. These are really wonderful ideas in concerning blogging. You have touched some fastidious points here.
  Any way keep up wrinting.

 16. Hi there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends.
  I am confident they’ll be benefited from this website.

 17. Hi, i think that i noticed you visited my website thus i got here to go back the
  choose?.I am trying to to find things to improve my site!I suppose its good enough to make use of a few of your ideas!!

 18. Thanks in support of sharing such a pleasant idea, paragraph is nice,
  thats why i have read it entirely

 19. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of
  your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 20. I am not sure where you’re getting your information,
  but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for excellent information I was looking for this info
  for my mission.

 21. I’m really enjoying the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my blog
  not operating correctly in Explorer but looks great
  in Safari. Do you have any recommendations to help fix this issue?

 22. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 23. This is my first time pay a visit at here and i am truly happy to read everthing at one place.

 24. Simply want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is just great and i can assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 25. Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.

 26. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 27. [url=http://cheapdrugs.store/#]ed pills online[/url]

 28. Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 29. Great post. I am facing a couple of these problems.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *